Болен съдия отложи делото срещу комарджията, завлякъл баба с над 5 бона

0

Мнимият майстор-комарджия, който завлече баба от град Стамболийски с 5200 лева за ремонт на покрив трябваше да се изправи пред Пловдивския Районен съд по обвинение за измама. Делото обаче за пореден път не стартира, а причината за отложеното заседание е влошеното здравословно състояние на съдията. Васил Стоенчев, който също е с адресна регистрация в същия град, доста време беше неоткриваем за полицията, но на предходното заседание той се появи в залата заедно с адвоката си.

По информация от предходното дело пострадалата Мария Иванова е настанена в дом за стари хора, като е била с влошено здравословно състояние и се е намирала в болница. Поради тази причина за ход на съдебния процес не е бил даден, предава TrafficNews.

Според обвинителния акт, Стоенчев живеел в град Стамболийски и нямал постоянна работа. Занимавал се с ремонтни дейности, като търсел обекти, където да работи и да изкарва пари, за да се издържа. Дължал пари на много хора и за да пребивава, вършел и престъпления, от които да се облагодетелства лично.

Пострадалата възрастна жена Мария Иванова живеела в къща в същия град, на която къща покривът бил протекъл. Тъй като към онзи момент съпругът й бил болен и тя се заела сама да търси майстор, който да поправи покрива. Васил Стоенчев разбрал за това и въпреки, че към момента бил поел друг обект, който не бил завършил, сам намерил пострадалата, представил се за майстор, разговаряли и поел ангажимент да извърши ремонт на покрива. След като успял да я убеди, че ремонтът трябва да започне, първоначално Иванова му дала сумата от около 1000 лв.. Мнимият майстор разбрал, че жената има и други пари и преценявайки, че е възрастна, сама, съпругът й към онзи момент бил болен на легло, се върнал само няколко минути по-късно и успял да я заблуди, че му трябват повече пари да закупи всички материали. Поискал цялата сума, която Иванова имала в нея – остатъка до 5200 лв. Уговорили се да започне ремонта и се разделили.

Тъй като измамникът повече не отишъл при пострадалата, същата споделила със дъщеря си, която от своя страна започнала да търси Стоенчев. Разбрала, че бил комарджия и че дължи пари на много хора, които бил заблудил, че ще им извърши ремонт.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.