Биячът от „Градина” – полицай на 21, изритаха го от МВР

0

Охранителят, счупил челюстта на младеж в плажно заведение, се оказа действащ полицай. Това съобщи главният секретар на МВР главен комисар Димитър Кангалджиев. Той е служител на Четвърто районно в Бургас. Полицаят е задържан и ще бъде дисциплинарно уволнен.

Само преди дни пострадалият Владимир Радев и негов приятел разказаха, че са били в бар в къмпинг „Градина“ на събитие за Джулай морнинг. При влизането бутат декор и пица, след което охранител посяга на едно от момчетата. 19-годишният студент се оплака, че челюстта му е била счупена на три места след удари с бокс.

Пострадалият е предоставил снимки на агресора, които са били разпространени в полицейски групи и различни формати и така е разкрита неговата самоличност, разкри Кангалджиев. „Служителят ще понесе цялата строгост на закона. Той е задържан за 24 часа. Материалите ще бъдат докладвани на прокуратурата с искане за налагане на мярка за неотклонение и повдигане на обвинение”, допълни главният секретар на МВР.

Той разказа, че полицаят с маниери на квартална батка и е на 21 години и е в системата на МВР от 2023 г. Към настоящия момент е в изпитателен срок и работи в патрулно-постовата дейност.

„В средата на седмицата е получена оперативна информация, че вероятният извършител на побоя е надзирател от затвора в Дебел. В хода на издирвателните мероприятия тази информация не е потвърдена“, обясни още Кангалджиев. След това е получена информация, че вероятният извършител може да е служител на МВР. Снимковият материал е изпратен в различни формати на групи, които са между служителите на МВР с цел неговото установяване.

На 6 юли е установено, че вероятният извършител на побоя е служител на Четвърто районно управление в Бургас, каза главният секретар на МВР.

Междувременно била изискана цялата информация за всички охранители на съответната фирма, охранявала мероприятието. Нито един от 52-мата охранители не е установено да е извършителят, уточни главният секретар на МВР.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.