Биячът на жени Орлин пак се разбесня! Вече посяга и на полицаи

0

Бившият шофьор на МВР-болница Орлин Гигов, който само преди няколко дни беше осъден за побоя на една от много си жертви, е задържан отново. Този път арестът на 47-годишния мъж е заради обиди към полицаи в столичен хотел.

От Софийската районна прокуратура съобщиха, че е привлечен към наказателна отговорност за хулигански прояви.

На 23 март около 00:05 ч. в хотел на ул. „Св. Св. Кирил и Методий“ мъжът отправял обиди към полицейските служители. Освен това се е съпротивлявал при опит да бъде задържан. „Оказал е яростна съпротива при опитите да бъде задържан от полицейските служители и е буйствал“, съобщават от прокуратурата.

По случая е образувано досъдебно производство за престъпление.

Обвиняемият има висящи съдебни производства. Предвид това и възможността да извърши друго престъпление, той е задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващ прокурор.

Предстои да бъде внесено искане в съда за разглеждане на дело за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемия.

От Софийската районна прокуратура потвърдиха, че задържаният е именно Гигов, съобщава OFFNews. Допълниха, че мярката му за задържане за побоя над украинката е изтекла, тъй като максималният срок за подобни деяния е 2 месеца, а за тежки престъпления – 8.

Оттам посочиха и, че тъй като Гигов има право да обжалва присъдата, получена в сряда, докато изтече срокът или докато обжалва и няма присъда на втора инстанция, се води неосъждано лице.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.