Бившият съветник на Румен Радев очерта съдбата на Иван Гешев

0

Няма промяна в отношението на президента към личността на главния прокурор Иван Гешев. Определени политически фактори решиха да се освободят от Гешев, който стана прекалено неудобен и вместо да се подчини, реши да се бори – оттам насетне тръгнаха искането на имунитети, преразглеждане на различни досъдебни производства и събирането на нови доказателства. Това заяви бившият председател на Стратегическия съвет към президента Александър Маринов, доскорошен съветник в екипа на служебния премиер Гълъб Донев в ефира на bTV.

Той не знае колко време държавният глава ще разглежда указа за предсрочно освобождаване на главния прокурор.

Няма критерии за това какво е разумeн срок, а е въпрос на гледна точка и на интереси. В парламента има повишена нервност, уплах и инстинкт за самосъхранение, коментира Маринов.

Той посочи, че искането на депутатските имунитети е много по-интересна тема, отколкото самото предсрочно прекратяване мандата на главния прокурор. Въпросът с имунитетите е, че не трябва да се тупка топката, за да се осуети.

Този ВСС ще избере ли нов главен прокурор, кога Народното събрание ще попълни квотата във ВСС и в Инспектората на кадровия орган, запита Маринов.

Във връзка с напускането на областните управители Маринов заяви, че те не искат да работят с редовното правителство заради начина, по който то бе създадено. Много странно е, че това правителство идва на власт, а няма решение за кадровите проблеми, посочи той.

Александър Маринов бе категоричен, че президентът Румен Радев няма да участва на местните избори със своя политическа партия.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.