Бившият полицай, пребил до смърт баба си, застава пред Темида

0

Окръжна прокуратура-Пловдив внесе обвинителен акт спрямо 45-годишния бивш полицай Иван Дачев. Той е предаден на съд за това, че умишлено е умъртвил 95-годишната си баба, като деянието е извършено с особена жестокост.

Пострадалата 95-годишна жена живеела сама в апартамент в Пловдив. Поради заболяване тя не можела да се придвижва и за нея се грижела съседка от блока. През лятото на 2022 г. Дачев, който бил неин внук, се преместил да живее при баба си. Той често употребявал алкохол.

На 13 и 14 декември 2022 г. той се скарал с баба си, поискал й пари и под влияние на употребения алкохол се нахвърлил върху лежащата жена, като започнал да й нанася множество удари с юмрук по главата. На 14 декември 2022 г. е бил подаден сигнал на тел. 112, като на място се отзовал лекарски екип, който установил травми по тялото на жената. Тя била откарана в болница, където на 16 декември 2022 г. е починала от нараняванията си, предава TrafficNews.

Спрямо обвиняемия Иван Дачев е взета мярка за неотклонение „задържане под стража“. Предстои Окръжен съд-Пловдив да насрочи разпоредително заседание по делото.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.