Бившата на прокурорския син призна за натиск от бащата и чичото на Васил

0

Бившата приятелка на прокурорския син от Перник Васил Михайлов – Боряна Рангелова в близо 3 часа показания пред Софийския районен съд потвърди част от показанията си от досъдебната фази, други детайли отрече, а част от нещата дори не си спомняше добре.

20-годишната перничанка дава показания близо 3 часа, в които объркано и разпиляно разказа за житейския си път и любовните й отношения с Васил. Младата жена обясни, че е имала конфликт с Васил, след като скъсали, защото той посочил като адрес на изпълнение на мярката „домашен арест“ нейната квартира, където до преди това двамата живеели заедно, пише „Телеграф“.

След като се разделили обаче Васил се заселил трайно при чичо си – ветеринарния лекар д-р Васил Михайлов. Боряна свидетелства, че чичото и бащата на Васил – пернишкият прокурор Бисер Михайлов са опитвали да й въздействат и са й давали указания какви точно показания да дава и как да говори в хода на досъдебното дело.

На предходното заседание самият Васил Михайлов обясни, че не той, а Боряна го ревнувала и затова скалъпила обвиненията срещу него. Боряна пък твърдеше, че е била бита и заплашвана, защото докато Васил е лежал в ареста разбрал, че се е срещала с Никълъс Тодоров. Според Васил Никълъс и давал марихуана, а в замяна Боряна преспивала с него. Самият Никълъс обаче твърди, че е бит от Васил и че си има сериозна приятелка – Белослава Йорданова, която също е свидетел по делото, тъй като е видяла как прокурорския син налита на приятеля й.

От показанията на Никълъс и Белосвала стана ясно, че Васил е правил вулгарни клупове с насилие. На един от тях се вижда как Васил е сваля гащите на младежа, удря го по задника и крещи: “Брат, искам да ти се измочам (изпикая б.а) на главата, ама нямам капка”.

Ден по-рано пък след близо 6-часово заседание Районният съд в Дупница остави в ареста Васил Михайлов по обвинението, че е заплашил бившата си приятелка с убийство. Адвокатът му Любомир Таков настоя за отвод на съдия Маргарита Алексиева. Според юриста съдийката е пристрастна тъй като съпруга й е адвокат, който е служебно ангажиран като адвокат на роднина на задържания по друго дело. Отводът обаче не е бе приет.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.