Бивш полицай пожален условно – пеел тайни на бандити

0

Бивш полицай получи условна присъда за искане и получаване на подкуп, срещу който снасял секретна информация на бандити. В периода от 1 юни 2022 година до 5 юли 2022 година 45-годишният мъж поискал от криминално проявен подкуп в размер на 2500 лева, като срещу това обещал да му предоставя информация за планирани полицейски операции.

На 5 юли м.г. бившият полицай приел 550 лева от криминално проявения, за да му предостави служебна информация.

По време на разпоредителното заседание бившият служител на реда поискал съкратено съдебно следствие, като признал вината си и всички факти и обстоятелства в обвинителния акт. При тази процедура законът предвижда намаляване на размера на наложеното наказание „лишаване от свобода“ с една трета.

За извършеното престъпление Окръжен съд – Варна наложи на подсъдимия наказание „лишаване от свобода“ за четири години, което намали с една трета и определи присъда от две години и осем месеца, чието изтърпяване се отлага с 3 години изпитателен срок. Подсъдимият ще трябва да плати и глоба в размер на 2500 лева. 

Съдът лиши бившия полицай и от възможността да заема длъжност в структурите на МВР за срок от три години, съобщиха още от пресслужбата на Окръжен съд – Варна.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.