Бащи на първокласници си уредиха среща за бой заради невинен спор на децата, единият стреля

0

Бой, аркада и стрелба с пистолет в двора на училището в село Костенец си спретнаха бащите на двама първокласници в понеделник. Децата им се скарали на завършването на 1-и клас, а бащите се уговорили да се разберат с помощта на юмручното правосъдие няколко дни по-късно, за да не правят шоу пред всички присъстващи, включително съпругите им. 

На 24 май татковците Николай и Георги били на завършването на синовете им. Двете деца обаче се сдърпали, след като синът на Николай неволно настъпил този на Георги. Бащите започнали да се заяждат един с друг, но за да не се бият пред всички, се уговорили за 27 май в двора на училището в 9,30 ч. Мъжете дошли с децата си, а по това време в гимназията се провеждала матура.

Двамата си разменили обиди, сигнало се и до бой. Георги извадил газовия си пистолет и ударил Николай с дръжката на оръжието. 54-годишният мъж получил аркада, но не се отказал. Затова Георги стрелял във въздуха и предупредил Николай, че ще го убие. Шумът привлякъл вниманието на учители и ученици, които станали свидетели на грозната сцена.

За минути на място пристигнали полиция и Спешна помощ. Николай отказал хоспитализация, а Георги бил задържан.

Той е обвинен за закана с убийство. 46-годишният мъж няма предишни криминални прояви. В селото хората са възмутени и се чудят как двамата мъже ще продължат да съжителстват в населеното място, в което има около 3000 души. А ученици се шегуваха, че за матурите са имали фойерверки.

Пистолетът на Георги е иззет. Газовото оръжие е законно. За него не се иска разрешително, а само уведомление.

Двете деца ще бъдат разпитани в т.нар. синя стая от специално обучени разследващи и в присъствието на психолози. Те са единствените преки свидетели на инцидента.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.