Бащата, стрелял по 11-годишния си син, e на свобода

0

Бащата, който миналата седмица стреля по 11-годишния си син в монтанското село Долна Бела Речка, не е оставен в ареста. 

По случая е образувано досъдебно производство и му е повдигнато обвинение. Работи се по случая.

46-годишният мъж е задържан, след като е стрелял по сина си. Бил е арестуван за денонощие, уточниха от полицията.

Случаят е от събота. Около 18:35 ч. тогава постъпил сигнал, че в селото баща е стрелял с пистолет по 11- годишния си син. При извършената проверка на адреса е установен 46-годишен жител от Вършец, който доброволно предал газ-сигнален пистолет с пълнител, с неустановена марка и модел.

В съседната къща е открит 11-годишният му син, който заявил, че 20 минути по-рано баща му започнал да крещи и да стреля с пистолета си по него, при което момчето се изплашило и избягало при съседите. При извършения оглед пред вратата на къщата са намерени и иззети 14 гилзи. Детето било изплашено и започнало да заеква от ужаса.

При проверката се оказало, че бащата не е спазил задължението си да уведоми полицията, че притежава и ползва газ -сигнален пистолет и му е връчен акт за нарушение на Закона за оръжия, боеприпасите взривните вещества и пиротехническите изделия. Бащата – стрелец е с криминално досие, разведен е с майката и е издадена ограничителна заповед за домашно насилие да не я приближава. Този път той взел детето за почивните дни и изведнъж започнал да стреля.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.