Бащата на прегазения Филип: Прокурорите са били пасивни за домашния арест на убиеца

0

Прокуратурата не е протестирала домашния арест на убиеца на сина ми. За това се оплака пред Нова бащата на 14-годишния Филип, който беше убит на пешеходната пътека на столичната ул. „Гурко“ и ул. „Шишман“ Красимир Арсов.

Момчето беше прегазено на 2 септември м. г. от 37-годишния Петър Тодоров, който преди да седне зад волана изпил 6 бири. Вчера стана ясно, че Софийският градски съд е променил мярката на мъж от задържане под стража на домашен арест с електронна гривна. Мотиви до момента не са известни. Мълчание пазят както съда, така и прокуратурата, която стана известно не е протестирала пред Софийския апелативен съд.

Близките на Филип са възмутени и шокирани. За тях особено необяснимо е, че прокуратурата не е протестирала домашния арест.

„На 2 септември Филип беше убит, а на 11 септември на погребението идва един познат и казва, че баща му вече се е похвалил, че е платил“, разказа бащата на Филип. После отново му предали, че родителят на Тодоров се хвалел с подобни неща.

Самият Красимир Арсов подчерта, че на този етап на разследването те не са страна и затова нямат представа докъде е стигнало досъдебното производство.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.