Бащата на побеснелия джигит Чонито от Бургас сплашвал свидетели

0

Все още не са ясни мотивите на арестувания 20-годишен Иван Чонтов, който блъсна шест коли и автобус по време на полицейското преследване в четвъртък вечер в Бургас. Това заявиха на съвместен брифинг от прокуратурата и полицията.

На младежа вече е повдигнато обвинение и ще му бъде поискана постоянна мярка „задържане под стража”, въпреки че деянието не е квалифицирано като тежко умишлено престъпление„, обясниха от прокуратурата.

„Ще бъде установено и неговото психично състояние, тъй като и възможно лицето да не е в добро такова. Повдигнато му е обвинение по чл. 270 за това, че е попречил на орган на властта да извърши задълженията си по служба, както и така нареченото хулиганство чрез използване на МПС.”, заяви прокурор Мария Маркова.

Ще бъде взета и кръвна проба за анализ за наличие на наркотици, обясниха още от прокуратурата, въпреки че първите проби с дрегер бяха отрицателни.

Ст. комисар Калоян Калоянов- директор на ОДМВР Бургас обясни защо са използвани толкова много сили на полицията за неговото задържане.

„Първо заради негово поведение-неадекватно и много рисково. На второ място в колата бяха открити боеприпаси, на трето място служителите на реда са видели, че държи хладно оръжие –нож, който е изхвърлил при бягството си”, обясни комисар Калоянов.

Бизнесменът Петър Чонтов, баща на Иван Чонтов – Чонито е арестуван. Той е заплашвал свидетели, като се е опитал да повлияе на сведенията им. Задържан е с мярка за 24 часа.

„Преценихме, че има данни за престъпление от общ характер и с оглед пресичане на други подобни действия задържахме това лице за 24 часа”, уточни директорът на ОД на МВР в Бургас.

Районният прокурор Мария Маркова допълни, че свидетелите, на които Чонтов-старши се е опитал да повлияе са млади хора. На тях казвал: „Знаете ли кой съм аз! Мислете преди да говорите пред полицията, защото може да ви се случат много интересни неща”.

„В крайна сметка това поведение е характерно за 90-те години и не е много адекватно за днешните условия”, каза още старши комисар Калоян Калоянов.

Петко Чонтов ще бъде освободен още днес, но синът му ще остане в ареста за минимум 72 часа, след което ще се иска постоянна мярка „задържане под стража”.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.