Баща и син задигнаха 240 бона от къща в село Бата, хванаха ги в хотел

0

Полиция нахлу в хотел „Авеню“ в Бургас, съобщава Флагман. В сградата се намирали двама мъже – баща й син, обвинени в кражба на крупна сума пари.

Само за минути след появата на полицейските служители с белезници са изведени криминално проявените Орхан Осман (48 г.) и синът му Стефан Димитров (26 г.). В хотелската стая била открита сумата от 28 850 лв., за която мъжете заявили, че е от кражба в село Бата.

На 25.03 т.г. двамата задигнали сумата от 240 000 лв. от частен дом в поморийското село Бата, обитаван от 41-годишен мъж. Двамата мъже са от Несебър, но живеели в поморийското село Гълъбец. Извършено е претърсване в дома на съпругата на 48-годишния несебърлия в село Гълъбец, като са намерени и иззети още 11 300 лева, 124 долара, 200 румънски леи и златни накити около 40 гр. Униформените констатирали, че парите са от кражбата в село Бата, а златните накити – от друга кражба, осъществена на територията, обслужвана от Районно управление – Несебър.

Двамата несебърлии направили пълни самопризнания за извършените от тях престъпления, като с прокурорски постановления са привлечени в качеството на обвиняеми и им е взета мярка за неотклонение „задържане под стража“.

В продължение на разнищването на крупната кражба и допълнителните полицейски действия станало ясно, че бащата Орхан е участвал и в друго престъпление. През февруари т.г. Орхан, 34-годишният криминално проявен Лъчезар Роев от руенското село Просеник и 26-годишният Георги Арабаджиев също криминално проявен и от село Просеник, в комбина са отмъкнали сумата от 20 000 лева и 30 000 евро, собственост на 66-годишен мъж от село Ръжица. Деянието е осъществено от дома на мъжа, който криел пачките в печката за твърдо гориво.

Тримата задържани направили пълни самопризнания. Спрямо Лъчезар и Георги също е взета мярка „задържане под стража.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.