Бандити отвлякоха грешния човек, 13-годишната му дъщеря ги заплаши със спринцовка

0

Маскираните и въоръжени похитители от Разградско са отвлекли грешния човек заради неточност в GPS-а. Куриозният случай е от село Хърсово. Грешка в локацията завежда четирима бандити до дома на мъж, който е с доведената си 13-годишна дъщеря.

Двамата не подозират, че скоро маскирани и въоръжени ще превърнат една спокойна вечер в истински ад.

Мъжете спират пред дома на отвлечения по погрешка. Излизат с пистолети и пушка, хващат мъжа и започват да го бият като повтарят само: „Парите, парите“. Става ясно, че мотивът за отвличането са 3000 лева.

„Действително е съществува такъв човек, който е имал тази сума в селото. Престъпниците тръгват от 50 км да вземат 3000 лв. от мъж в село Хърсово, които се намират в леглото на престарялата му майка. Те задават адреса на притежателя на парите, но GPS-ът ги води до дома на 52-годишния мъж и дъщеря му“, каза окръжният прокурор на Разград Тихомир Тодоров пред bTV.

В момента, в който похитителите хващат мъжа, от къщата се показва и 13-годишно момиче. То не губи самообладание, а заплашва престъпниците, че с игла на спринцовка ще сложи край на живота си.

„Тя им обяснява, че е с диабет и да не я закачат. Дори в един момент е щяло да се стигнем до друга възможна ситуация – момичето да ги вземе като заложници с тази спринцовка. Тя успява да влезе в една от стаите, където се барикадира и те се отказват“, обясни окръжният прокурор.

Така похитителите вкарват 52-годишния мъж в колата, където продължават да го бият. Той някак успява да извади личната си карта и се установява, че е грешният човек. Мъжете го закарват на края на селото и го изхвърлят от колата.

Потърпевшият е със счупена челюст в стабилно състояние. В същата вечер той и дъщеря му звънят на полицията и извършителите са арестувани.

Двама от задържаните са с най-тежката мярка задържане под стража.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.