Бандерас тормози семейство от Пловдивско! Остави ги без покрив, иска 9000 лева

0

Семейство от пловдивското село Поповица се оплака, че майстор на улуци е превърнал в кошмар живота им. Пред Нова телевизия потърпевшата Юлия Райчевска-Толова разказа как първоначално майстор който приличал досущ като Антонио Бандерас, им поискал само 50 лева за разчистване на улуците, но започнал да сваля керемидите от покрива, а след това и гредите, защото се нуждаели от ремонт. Появили се и други „майстори“ и накрая започнали да рекетират Юлия и съпругът й да платят 9000 лева.

Семейството е станало жертва на добре позната схема с ремонт на покриви и рекетиране за много пари, уточнява водещият на „Пълен абсурд“ Румен Бахов. Стига се и до заплахи и опит за физическа саморазправа.

Потърпевшата разказа, че „Бандерас“ сам се появил пред къщата им. Казал им, че вижда много неща за ремонт. Тя му отказала. „Веднага разбрах, че ще бъдем вкарани в страхотен филм”, разказва жената. „Мъжът ми каза да го пуснем все пак, да му дадем шанс”, добавя тя.

Майсторът предложил да изчисти улуците за 50 лева. Семейството го пуснало. Когато започнал да чисти, намерил и други дефекти. Семейството поискало само да си довърши улуците. Майсторът се качил на покрива и започнал да сваля керемидите. Тогава открил и изгнили греди.

Предложил да направи основен ремонт. А сумата започнала да расте.

На другия ден идва втори майстор. Започнали да идват жените им, семействата им.

В последствие се появява още един майстор. Той заявява, че е шеф и сумата, за която са се договорили, не е тази. „Цялата сума, която бяхме изчислявали за труд и материали, беше 6 000 лв., но той каза – 9 000. Скочил е върху мъжа ми и го е заплашил веднага да дава парите”, разказа Юлия Толова.

Полицията в Садово е уверила семейството, че ще съдейства.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.