Банда за убийства зад смъртта на Митко (СНИМКИ)

0

Организирана престъпна група от Цалапица за убийства. Така чичото на пребития до смърт Митко Пейчо Малинов определи екзекутора Рангел Бизюрев и близнаците Борислав и Валентин Динкови, обвинени в лично укривателство. Двамата са привлечени към наказателна отговорност за това, че са помогнали със заравянето на тялото.

Днес близките на 24-годишния младеж се събраха на протест пред Съдебната палата в Пловдив, където в 9,30 ч. ще започне поредното заседание от делото на близнаците. Хората са недоволни от обвинението им и настояват то да бъде изменено в такова за съучастие в убийство. „Искаме максимални присъди и това дело да бъде обобщено с другото. Защо са разделени? Те имат същата вина, особено Борислав“, каза Пейчо Малинов.

Майката на Митко също нарече групата ОПГ. Според нея има и четвърти участник, който е помагал със заравянето на трупа. „Надяваме се скоро да излезе истината“, заяви Атанаска Бакалова.

Протестът продължи със скандирания „Убийци“ и „Справедливост за Митко“.

След 12 дни се навършва една година от смъртта на младежа, но близките му са категорични, че няма да спрат, докато отговорните не получат наказания.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.