Ашим Асан: Казаха, че ще ме изкъпят в Марица и после ще ме заровят

0

Цял отдел Криминална полиция накрак, гонка в района на Железния мост и 8 задържани. Това коментира пред TrafficNews Ашим Асан за снощната акция срещу похитителите му. Той заяви, че със сина му са присъствали на арестите, но разследващите не им позволили да слизат от автомобилите, защото било опасно. Сред арестуваните са столипиновския „барон” Асан Кучкаря, негови роднини, бившият общински съветник от ДПС Айри Мурад и др .

Те са задържани във връзка с прокурорска проверка на Окръжна прокуратура, образувана по сигнал за закани и опит за убийство и опит за убийство. Жалбата е внесена от етническия лидер Ашим Асан тази седмица, като е придружена от видоклипове, разпространявани в социалните мрежи. Те съдържали записи със закани за убийство, които Кучкаря и негови приближени са отправяли към Ашим Асан.

Асан Кучкаря, Айри Мурад и Хасан чакали етническия лидер Ашим близо до река „Марица“ с готов план да го убият и заровят. В друг автомобил имало още 5-ма техни приятели, които следели за полиция- отцепка. В ръцете си държали хладни оръжия- нож, желязна палка и мачетета. За тяхна изненада обаче, полицията пристигнала. Групата тръгнала да бяга и започнала гонка преди ареста в района на Железния мост.

По-рано днес прокуратурата съобщи, че са повдигнати обвинения на 4-ма от групата. Трима от тях за приготовление към убийство и закани с убийство, а четвърти – за опит за убийство. Те са задържани за 72 часа, а останалите, които са ползвани за отцепка са пуснати от ареста.

Ашим Асан е внесъл в Окръжна прокуратура-Пловдив жалба за това, че четири лица заплашват него и внука му със саморазправа, включително и с убийство. Той е съобщил, че по-рано в Пловдив сина на Асан Кучкаря- Шеркан стрелял по внука му от движещ се автомобил на ул. „Ландос“, а по-късно последвало покушението срещу него.

Той разказа пред медията за цялата ситуация от вчерашната вечер и изтъкна, че иска да благодари на Криминална полиция и Окръжна прокуратура, че са го спасили от целта на Кучкаря- да го убие, изкъпе и зарови.

„Преди няколко дни Кучкаря и синовете му започнаха да пускат лайв видеа във Фейсбук и Тик-Ток. Идвали са в квартала да убият сина ми и внука ми.Това са Асан Мехмед Енвер, чийто синовете са ги хващали с оръжия и са осъждани. Бяха се събрали група и ми казаха да не се крия, че ще ме намерят . Идват системно в моята родна махала , аз съм от Аджисан махала, а не от Столипиново.” Това заяви преди разпита си в Криминална полиция етническият лидер.

Ашим заяви още, че няма конкретна причина за желанието на семейство Енвер да го заплашват с убийство. Той поясни, че им пречи живота му и не искат да живее. „Не съм им направил нищо, аз решавам проблемите с жалби и сигнали в прокуратурата, никога не съм се канил, че ще убия”,допълни Ашим.

Заедно със сина му разказаха и за проведената акция. Вчера през деня те пуснали жалбите си до Окръжна прокуратура. По думите им от отдел Криминална полиция към пловдивската дирекция са ги извикали за разпит, като им е било заявено, че ако някой от похитителите звънне, да сигнализират. „Снощи в 23:00 часа Асан направи лайв видео и каза , че трябва да дойда при тях на „Марица” и да взема сина си. Казаха, че искат да ме убият, да ме изкъпят и да ме заровят. Аз след като видях видеото се обадих на разследващите.Те много бързо организираха всичко. Казаха ни да дойдем до криминална и за 15 мин организираха всичко, ние тръгнахме с полицаите.Те ги хванаха точно там,” завърши Ашим.

„С баща ми стояхме в колите, така ни казаха, защото било опасно. Имаха метални прътове, а полицаи с пушки бяха обградили всичко, после ги гониха по моста и ги арестуваха”, каза сина му Фаих Хюсеинов.

Асан Кучкаря бе кандидат депутат от листата на ДПС на предишни избори. Той е известен с агресивния си нрав и сблъсъци с органите на реда по време на избори. При ареста , Айри Мурат също е отправял закани към полицаите и ги е предупредил, че с техните действия ще се занимава ДАНС.

През последните години като бе арестуван за стрелба с автомат в центъра на Столипиново, а след големият му син Шеркан също влезе в криминалните хроники, това за побой над бръснар от махалата.

По-малкият син Енвер, подвизаващият се с прякора – Борис Вин Дисел преби шофьор от градския транспорт. Куриозът в този случай беше, че към момента работеше като социален асистент по проект за социални услуги.

Конфликтът межу Ашим Асан и Кучкаря датира от години, като етническият лидер обвинява представителят на ДПС, че е оказал политически натиск да съборят къщата му в Аджисан махала. Според Ашим Асан събарянето на къщата му е било незаконно, а МВР и местната власт са извършили престъпление.

Синът на Ашим Асан – Фаих Хюсеинов твърди, че липсват над 17 000 евро, над килограм злата, скъпи техники, нотариални актове, както и други вещи, които са били при събарянето.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.