Асена Сербезова била заплашвана от човек в прокуратурата

0

Бившият здравен министър и бивш председател на Българския фармацевтичен съюз проф. Асена Сербезова е била заплашвана от човек на високо ниво в прокуратурата по времето на COVID пандемията. Това разказа тя пред бТВ.

По думите ѝ след проверки за спекула в аптеките преди да се обяви извънредно положение заради коронавируса, е получила обаждане от прокуратурата. Това става, след като е инициирала среща с тогавашния главен прокурор Иван Гешев, на която са уточнили, че колеги ще съдействат на проверките и ако има спекула ще я представят на проверяващите.

„Тогава сигнализирах, че има недостиг на лекарства, а проверките в аптеките бяха от 5-6 институции наведнъж. Самата среща с Иван Гешев мина професионално и дистанцирано без никакви ангажименти. Казахме, че ще съдействаме и помолих за човечност, да не се злоупотребява и да не се окаля имиджът на фармацевтите“, разказа Сербезова. 

Според нея по време на срещата не е демонстрирано никакво несъгласие.

„2 дни след това получих обаждане от човек от прокуратурата. Той се представи, имам свидетел на този разговор, материалите са в съда, ще стане известен по-късно. Засега не мога да го обявя. По време на разговора ми беше казано, че ще бъдат приложени силови методи – не да внимавам и да се кротна, а директно ми казаха, че ще бъдат приложени силови мерки, ако не спра да рева за проверките за липсата на лекарства“, обясни тя и подчерта, че по време на разговора на телефона ѝ не бил изписан номер на човека, който ѝ се обадил.

Тя пуснала телефона на високоговорител, а в стаята с нея имало друг човек, който е свидетел на разговора. 

Веднага след обаждането тя получава обвинения. Сербезова смята, че има връзка между всичики тези събития.

Преди ден съдия Владислава Цариградска, която обяви, че е била заплашвана от застреляния Мартин Божанов-Нотариуса, съобщи, че е получила заплаха и от директора на пресцентъра на прокуратурата Веселин Иванов, който отрече.

Сега Сербезова не отрече, но и не потвърди, че заплахите са идвали от ръководителя на дирекция „Публична комуникация“ към главния прокурор Веселин Иванов.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.