Арестуван? Черепа отведен в СДВР

0

Бизнесменът Васил Божков е отведен за разпит в СДВР като свидетел. Това потвърди пред „Сега“ адвокатът му Георги Гатев. По думите му разпитът е по досъдебно производство, образувано през миналата година.

По-рано спецполицаи от СДВР и националната полиция са влезли на проверка в няколко имота на бизнесмена Васил Божков, съобщи Нова тв, без да се позовава на източник. Няма официална информация каква е причината за спецакцията. Търси се връзка с убийството на Алексей Петров, потвърдиха източници на „Сега“.

Акцията се провежда по неотложност под ръководството на МВР, прокуратурата няма отношение към нея, казаха за „Сега“ представители на държавното обвинение. Когато МВР приключат с действията си, трябва да ги докладват на прокуратурата. Твърди се, че от МВР са търсили документи за определени фирми.

За претърсванията няма съдебно разрешение и разследващите тепърва ще опитат да получат такова. Гатев постави под съмнение как съдът ще санира тези заповеди, като се има предвид, че делото е от миналата година, а МВР твърди неотложност. При претърсванията не е иззето нищо. В заповедта е пишело единствено, че се търсят документи, без да се уточнява какви.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.