Арестуваха мулето Андон Рашидов – прибрал торба с пари от айтоска пенсионерка

0

Ало измамниците два пъти атакували 84-годишната жена на домашния телефон

Айтозлията Андон Рашидов е арестуван, след като взел торба с пари от 84-годишна жена, която станала жертва на телефонна измама. Служители от Районно управление – Айтос задържали мулето, което на 18 май взело пакета със сумата от 900 лв., пусната през балкон на жилище, разположено на ул. „Хаджи Димитър“. 29-годишният Андон направил пълни самопризнания.

 По думите на жената около 15.00 ч. на 18 май получила обаждане на домашния си телефон от непознат мъж, представил се за лекар в Окръжна болница – Бургас, който заявил, че дъщеря й си счупила крака и са нужни пари за операция. Пенсионерката се усъмнила и прекратила телефонния разговор, но около 15.10 ч. отново на домашния телефон получила друго обаждане от непознат мъж, представило се за полицай. Той й обяснил, че се извършва полицейска акция за за залавяне на телефонни измамници и с цел съдействие на полицията я въвел в заблуждение, искайки й пари, като доказателство при залавянето на извършителите.

Жената поставила сумата от 900 лв. в банкноти от различен номинал в найлонова торбичка и ги пуснала през терасата на жилището си. Торбичката е взета от 29- годишния айтозлия, който впоследствие е задържан от полицейските служители. Същият направил пълни самопризнания за извършеното престъпно деяние. Работата по случая продължана от служители на Районно управление – Айтос.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.