Арестантка гасила цигара в окото на тъщата на Пейо, били я

0

Арестантка е горила цигара в окото на Красимира Трифонова, която е обвинена за убийството на зет си Пейо Пеев. Други задържани жени пък я биели в килията, а по тялото имало още подутини. Това твърди адвокатът ѝ Димитър Вълков по време на своята пледоария в Софийския градски съд.

Красимира страда от много заболявания. Именно за това тя поиска мярката ѝ за неотклонение да бъде променена от задържане под стража в домашен арест.

Жената се появи с една торба, пълна с лекарства. Тя обясни, че има хипертония и Паркинсон. Дори и в момента кръвното ѝ било 180.

„Приемам по 15-20 таблетки на ден. Моите близки са обект на заплахи за убийства, обири, фалшиви писма на социалните. Не съм опасна, не съм престъпник“ , обяви Красимира в правото си на последна дума.

Тя се оплака, че лекарите, които я преглеждали неглижирали нейното състояние, а възрастната ѝ майка, която е на 86 години обикаляла да търси медици.

Адвокатът ѝ Димитър Вълков изброи многобройните ѝ болести, в това число тремор, загуба на слух, отслабване с повече от 25 килограма, загуба на координация, изчезнало зрение.

Прокурор Виолета Желева опонира, че Трифонова е била преглеждана многократно, водена е в частни клиники, посочени от нея и освен това ѝ е назначена съдебномедициска експертиза, за да установи какво ѝ е състоянието. Прокурорката припомни и за какво е задържана всъщност Трифонова, а именно убийството.

След като изслуша пледоариите съдът обяви, че Красимира Трифонова остава в ареста, тъй като не е отпаднала възможността да извърши престъпление, а и остава обоснованото предположение за нейната съпричастност към убийството на Пеев.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.