Ало, МВР: Кой примитив разкопа дюните на плаж „Аурелия“?

0

Частично разрушени бели дюни на плаж „Аурелия“ в Равда е установила проверка на Регионалната инспекция по околна среда и водите в Бургас, информира Радио Бургас.

Проверката бе предизвикана от сигнал на граждани през почивните дни за това, че багер копае на плаж Аурелия в Равда, община Несебър.

Пред Радио Бургас директорът на РИОСВ-Бургас Павел Маринов допълва, че има засягане на бреговата ивица като нарушаване на ландшафтната линия.

„Подали сме искане до МВР – Несебър за установяване на нарушителя, за да може да бъде съставен акт. Каква точно е разораната част е въпрос на друга експертиза“, казва още Маринов.

Определената от закона санкция е глоба или принудителна административна мярка. Това е първи подобен сигнал за плаж Аурелия в Равда.

Припомняме, че в събота – 4 март, Регионалната инспекция по околната среда и водите в Бургас  извърши проверка по разпореждане на плаж Аурелия, община Несебър след сигнали за разкопаване на плажа.

На място, в присъствието на  органите на МВР е установено, че багер разкопава плажната ивица. Разпоредено е веднага да се преустанови дейността. След установяване на размера на щетите, ще бъде определен размерът на глобата, съобщиха тогава от екоминистерството.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.