Аллах казал на българин да се забие бясно в словашка бензиностанция

0

28-годишен българин се вряза умишлено с лекия си автомобил „Волво“ в бензиностанция на словашката магистрала Д1 край град Търнава, причинявайки щети за около 200 000 евро. Това съобщават от националната полиция на Словакия.

Те дори разпространиха и видео от катастрофата, която е станала в началото на януари т.г. Мъжът е управлявал лек автомобил „Волво“ с немски регистрационни номера.

От записа се вижда как без каквато и да е видима причина колата се отклонява от магистралата, навлиза в отбивката за бензиностанцията и с висока скорост се врязва в бензиноколонките, на една от които е имало спрян автомобил. По чудо няма пострадали, но щетите са за стотици хиляди евро.

Пробите за алкохол и наркотици на българина са отрицателни. Той е задържан, като по информация на местния сайт startitup.sk е възможно мъжът да е религиозен фанатик.

По време на разпитите в полицията той на няколко пъти викал „Аллах акбар“, а в отговор на въпроса защо го е направил, заявил: „Вътрешен глас ми каза да насоча колата с пълна скорост към бензиностанцията“.

Полицията е започнала разследване за обща заплаха. При обиск на колата, която е с германска регистрация, са открити предмети, които потенциално може да са свързани с престъпна дейност.

По данни на startitup.sk името на българина са Митко Антонов Лазаров. Той вече е бил изправен пред съда, който го е оставил в ареста. Съдията дори сравнил младия българин с масовия убиец от Пражкия университет.

„Не е изключено подобни импулси и усещания да се повторят, да ги усети отново и да насочи автомобила право в тълпа хора и да причини още по-тежка непоправима последица – смърт. Тези факти са сериозни дори като се имат предвид събитията от последните няколко дни в Прага, където няколко студенти бяха убити от човек с подобен психически профил“, е заявил магистратът.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.