Адвокатът: Петя Банкова има хванати рекорден брой канали за наркотици

0

„Петя Банкова е с много високи морални качества. Винаги е била много чувствителна на тема корупция. Тя разби канали, които са събирали подкупи по всякакви митнически и полицейски пунктове. Банкова имаше данни, че с парите от наркотиците, които бяха задържани на частно пристанище в Бургас в пратка с банани, са щели да се използват за купуване на избори. Някой се погрижи тя да не си свърши работата“.

Това обясни в студиото на bTV Аделина Натина, адвокат на директора на Агенция „Митници“ Петя Банкова.

„Извършените претърсвания вчера не са съвместно с Прокуратурата на Република България. Всичко това, което се случи е докладвано, едва след като приключи. Тепърва прокуратурата ще прецени какво ще се случи по това досъдебно производство и какви данни има. С нея четем по медиите какво се случва, за разберем“, коментира тя.

„Когато Банкова е била служител в ДАНС е била принуждавана да извършва дейност, които според нея излизат от закона и морала. Затова е подала молба за напускане. Казвала е, че в поръчки за мачкане на хора няма да участва“, подчерта Аделина Натина.

„В момента госпожа Банкова не е задържана официално. Изчакваме да се вземе решение какво да се случи. Има процесуални начини едно лице да се намира в едно помещение без да е задържано. Тя се намира в КПКОНПИ на пл. „Света Неделя“ 1. Там няма арест и тя не е задържана“, обясни адвокатът.

„Когато искате да бъде задържано лице, но няма заповед за задържане на всеки няколко часа му давате призовка. Не знаем кои са другите лица. Нейният заместник Любомир Маринов го видях, когато течеше обиск в Агенция „Митници“. Според НПК когато се извършва обиск, се обявява какво се търси. В офиса търсеха пари, а в дома ѝ служебни документи. Не откриха нищо.

Иззеха се лични бележки, които не са свързани с работата ѝ, а са от следването ѝ по психология. Беше иззет договорът за потребителски кредит на съпруга ѝ. От офиса взеха служебни документи, в които Петя Банкова е описала в лични бележки как да разбие действащи канали. Тя има хванати рекорден брой канали за наркотици и корупционни дейности“, допълни адвокатът на Петя Банкова.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.