Адвокатът на Суботинов: 2000 лева няма как да са причината за такова престъпление

0

Парите не може да са единственият мотив. Имало е някакви предходни взаимоотношения между убития и обвинения за неговото убийство. Има ли са някакви бизнес взаимоотношения, бизнес планове. За мен е това. Съгласявам се, че за 2000 лева няма как да причиниш такова престъпление.

Това каза адвокатът на обвинения за помагач на убийството, при което части от тялото на 41-годишен мъж бяха намерени в шахта в центъра на столицата Константин Суботинов Кристиан Мирчев в предаването „Тази сутрин“.

„В неделя майката на Константин Суботинов се обърна към мен. До този момент аз не познавах никого от семейството му. Към настоящия момент не съм запознат с конкретни детайли“, каза Мирчев.

„Това, което ми бе обяснено от майка му и притеклата му Тереза е, че от около 5 години контактува с обвинения за убийството на Кристиян Пеев Веско Вълчинов. Били са колеги в барманството и после става по-близки“, посочи той.

„Не ми е известна причината, която е мотивирала Константин да тръгне да помага по този начин. Единствено знам, че не е знаел абсолютно нищо, когато Вълчинов го вика в дома си. Когато Константин пристига вижда кървави следи. След това последва следата, отваря банята и вижда частите от тялото. Това го шокирало. Попитал какво става“, разказа адвокатът.

„Житейската логика е да се обърне веднага към полицията. Но всеки би реагирал различно в една такава ситуация. Моят клиент е обвинен, че след извършването на престъпление е спомагал за укриване. Не е учудвал в самото извършване. Не е участвал в разчленяването на тялото. Той не е помагач, а е обвинен за лично укривателство“, подчерта адвокатът Кристиан Мирчев

„Предполагам, че Константин е имал влияние от страна на Вълчинов. Аз не си обяснявам какъв е мотивът да започне да помага. Предполагам, че когато е отишъл в апартамента му е оказано влияние, че е съучастник“, заяви той.

По думите му Константин ще понесе наказателна отговорност за това, което е извършил. „На мнение съм, че трябва да се разграничат действията на двамата. Всичките му приятели го описват като наивен и добър човек“, категоричен бе адвокатът.

„Когато майка му ме потърси ми каза, че от три дни не се била хранила, изглежда много зле. Жената е изключително шокирана и не може да повярва какво се е случило. Тя не оправдава сина си“, каза още той.

Кристиан Мирчев разкри, че след заседанието на съда във вторник Константин го помоли да не обжалва решението на СРС, с което му е взета мярката задържане под стража. „Тоест той осъзнава вината си и най-вероятно е започнал коригиращ процес с разкаяние. Днес ще го посетя в ареста“, каза адвокатът.

„От психологична гледа точка може да има шок в първия момент. Но според мен тук става въпрос за двама завършени психопати, защото не може да извършиш едно такова деяние, да видиш резултат от него и след това да имаш целенасочени действия да го укриваш. Всичко това противоречи на нормалната психологична логика“, заяви от своя страна психиатърът Веселин Герев.

„Това е така, защото в последните години отгледахме едни системни патологични психопати. Фактите по случая говорят, че става въпрос за особена жестокост“, посочи той.

„Психопатията е дефект на характера. Между двамата съществуват тежки емоционални или финансови зависимости. Според мен по-вероятно са емоционални, защото само там се появява импулса за такава помощ“, каза Герев.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.