Адвокатът на Куката: Пострадал ли е Денислав в мола, или и той трябва да е подсъдим?

0

Адвокатът на Тошо Куката – Георги Кутрянски поиска от съда да прецени дали 20-годишният Денислав Димитров е пострадал при случката в мола, или и той трябва да бъде привлечен като обвиняем и да застане на скамейката на подсъдимите. Това се случи в отговор на желанието на прокуратурата и на самия Денислав да се конституира като частен обвинител.

„Той е извършил действията доброволно и е участвал абсолютно съзнателно в клипа. Не мисля, че е претърпял имуществени и неимуществени вреди, тоест следва и той да е на подсъдимата скамейка в същото качество защото без негово участие нямаше да сме тук“, каза Кутрянски.

Делото в Пловдивския районен съд срещу инфлуенсърите – Чеченеца, Куката и Емили и другия обвиняем за скандалния клип в мола – Стоян Карапанов стартира с искане на защитниците на обвиняемите за прекратяване на процеса и връщане на делото на прокуратурата. Причината – допуснати съществени процесуални нарушения, технически грешки и неясноти в обвинителния акт. Според юристите повдигнатите обвинения са общи и не са конкретизирани за всеки по отделно и инфлуенсърите не могат да организират защитата си и да разберат точно в какво са обвинени, предава TrafficNews.

Куката, Чеченеца и Емили не смятат да се признаят за виновни и процесът срещу тях ще протече по общия ред с разпит на свидетели и вещи лица.

Въпреки желанието на всички адвокати процесът да бъде прекратен и делото да бъде върнато за поправка, съдия Светослав Узунов прецени, че не са на лице съществени процесуални нарушения в обвинителния акт, а техническите грешки следва да бъдат отстранени от прокурора в 7-дневен. Магистратът прецени също, че искането на Денислав да бъде конституиран като частен обвинител по делото е основателно и уважи молбата му. Двете определения могат да бъдат обжалване в 7-дневен срок пред Пловдивския окръжен съд, а делото ще продължи на 29 ноември. За тази дата ще бъдат призовани и първите свидетели в процеса.

Припомняме, че Куката, Чеченеца и Емили застанаха пред магистратите заради скандален клип заснет в пловдивски мол, където 20-годишният Денислав Димитров е вързан с колан като куче, а Емили Тротинетката, Куката и Чеченеца му подават различни команди и му хвърлят предмети, като момчето им ги носи.

Обвиненията срещу тримата са за хулиганство и действия, грубо нарушаващи на обществения ред, които се отличават с изключителен цинизъм. Наказанието което е предвидено в закона за подобен вид престъпление е до 5 години затвор.

Четвъртият обвиняем Стоян Карапанов, според прокуратурата е човекът, който е убедил Денислав да се включи във видеото. След ареста Куката, Чеченеца и Тротинетката прекараха зад решетките близо 2 месеца, като още от задържането си, тримата твърдяха, че момчето сам е искал да участва във видеото за да стане известен и дори се е молил за това. „Той е вменяем и пълнолетен, според експертизите не е със СОП, а е лесно манипулируем“, добавиха те.

Всички обвиняеми ще пледират невинни и ще се борят до край да бъдат оправдани, докато Денислав и семейството му от своя страна ще искат ефективни присъди за участниците в клипа. Към момента Куката, Чеченеца и Емили са с мерки за неотклонение „парична гаранция“, а Стоян Карапанов с „подписка“.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.