Адвокатът на Дебора за Георги: Това, че не е намерено ДНК, не води до оневиняване

0

Георги Георгиев остава в ареста за жестокото нападение над Дебора. Това реши съдът в Стара Загора. След 8 часа заседание, прекъсвано от спиране на тока в съдебната палата в Стара Загора, съдът не уважи искането защитата на Георгиев, която изненадващо обяви, че той изобщо не е присъствал на местопрестъплението, като се позова на ДНК експертиза.

„Дали има или няма ДНК, дали отпечатъкът е на Георгиев, или не, са детайли, които трябва да бъдат разглеждани в общия контекст на събраните доказателства”, заяви Димитър Киров, адвокат на пострадалата Дебора.

„Това, че не е намерено ДНК, не води до оневиняването му, категоричен е той. По думите му е имало множество пропуски в разследването: „Множество доказателства не са събрани навреме, но това не означава, че няма такива, които категорично да сочат, че той е виновен”.

„Това обаче е дало възможност на обвиняемия да прикрие своите следи и съответно на защитата му да се опита на базата на тези детайли да го оневини”, уточни Киров по Това ТВ.

„За съжаление е факт, че в началото разследващите не са си свършили добре работата. Руши се един от основните стълбове на демокрацията, а именно съдебната власт“, категорична е защитата на пострадалата.

Киров допълни: „Съберете отделните елементи, отделните факти, ще видите как се оформя една цялостна картина, в която ясно се вижда кой е извършителят на деянието“.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.