Адвокат отложи делото срещу надрусания Георги Семерджиев

0

Ангажимент на адв. Мирослав Христов по делото за убийство заради заря, станало в столичния кв. „Люлин“, отложи процеса срещу Георги Семерджиев.

И той, и подсъдимият за особено мъчителното убийство на Илиян Илиев – Денис Мустафа Камел Ал Газзи, са защитавани от Христов. Процесът срещу Семерджиев трябваше да започне днес в 10 часа в Софийския апелативен съд. Само час по-късно е делото срещу ал Газзи, което се гледа в Софийския градски съд.

Адвокат Христов е посочил, че първо е уведомен за делото срещу Ал Газзи и затова ще се яви на него. Клиентът му Георги Семерджиев изрично поиска да бъде защитаван точно от Христов. Затова състав на Софийския апелативен съд с докладчик Карамфила Тодорова отложи процеса за 28 септември.

Семерджиев е обвинен, че на 5 юли 2022 г. мина на червено със 166 км/ч и уби Хариет Стефанович и Христина Дилева.той на столичния бул. „Черни връх“ и избяга. Той карал дрогиран на метамфетамин, в колата имало малко количество от дрогата.

Осъденият като наркодилър мъж бил с фалшива книжка и с подменени табели. Те му били свалени месец по-рано при полицейска проверка, когато го хванали, че кара дрогиран. Мъжът успял да избяга.

На първа инстанция бившият футболист получи 20 години затвор. Срещу него има и висящо дело в Софийския районен съд за фалшивата книжка, уж от Швейцария, която използвал пред полицаи 5 месеца преди трагедията.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.