Адвокат на пребит от прокурорския син от Перник получила „препоръки“ за споразумение

0

Зорница Костова, адвокат на треньора Румен Андонов – мъжът, който беше пребит от сина на пернишкия прокурор Васил Михайлов, съобщава за „приятелски препоръки“, които получава напоследък да се сключи споразумение и да не се стигне до настояване за присъдите, които регламентират от 2 до 10 години затвор за бияча. 

Тази „оферта“ беше отправена в последното съдебно заседание във вторник, каза адвокат Костова пред Нова тв. То беше абсолютно абсурдно за моя клиент. Считам за неуместно да бъде казано, че защитата няма да се съгласи на наказание повече от година и 11 месеца. Още в съдебна зала лично изразих становище, че това е неприемливо споразумение при тези параметри.

По-интересното е, че веднага след заседанието получих две телефонни обаждания от колеги адвокати, които считам за „препоръка“, и една среща, покана за кафе, от трети колега, със същото настояване, каза още тя.

Тя допълни, че приема засега тези обаждания и срещата са били по-скоро  съвет и молба. Срещата била с колежка, с която се познавала от години.

„Не намерих връзка между тримата колеги, с които разговарях. Случва се да се прави служебен коментар по факти и идеи, но те са във връзка с юридически казуси. Това са отделни независими един от друг колеги, които проведоха този разговор в посоката, която ви казвам“, алармира Зорница Костова.

Според мен, ако до момента се касае до препоръки, те могат да бъдат нещо различно от добронамерените препоръки. Тя не изключи, че тези „препоръки“ могат да прераснат в натиск. 

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.