Адска гонка с мигранти завърши с катастрофа на кръговото на „Драгалевци“, шофьорът – без книжка (СНИМКИ)

0

Инцидент с нелегални мигранти е станал на кръговото в софийския квартал „Драгалевци“, на Околовръстното шосе в София. 

По информация на bTV автомобил с бежанци е блъснал такси при гонка с полицията около 5,30 часа.

Тя е започнала на АМ „Тракия“ около тунела Траянови врата, когато е даден знак за спиране на шофьора на автомобила, но той не се е подчинил. Последвали заградителни действия в опит да бъде заловен. След това се ударил в такси на Околовръстен път и бул. „Черни връх“.

На място има шест полицейски коли и линейки.

Кадър: Нова тв

Зад волана е бил 18-годишен без книжка, който е задържан. Министърът на вътрешните работи Калин Стоянов заяви пред bTV, че шофьорът е криминално проявен. В автомобила са установени 17 чужди граждани без документи за самоличност. По техни данни са от Афганистан. Двама са настанени в „Пирогов“, двама във ВМА и двама в ИСУЛ с леки наранявания. Министърът на вътрешните работи заяви, че шофьорът на таксито не е пострадал, а в болница с леки наранявания остават четирима от мигрантите.  От Бърза помощ заявиха, че мигрантите са с различни травми на крайниците, обезводнени и изтощени са.

Пробите за алкохол и дрога на шофьора са отрицателни.

„Мигрантският натиск е изключително сериозен през последните месеци. Имаме 156 000 опита за преминаване на българската граница, но мерките които предприехме – изцяло охрана на подхода на границата, вече дават резултати“, каза още министърът на вътрешните работи Калин Стоянов.

Той посочи също така, че процентът на българите, които се занимават с каналджийство, съществено е намалял. За сметка на това МВР регистрира граждани от Румъния, Украйна и Молдова, който се опитват да транспортират мигранти през България.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.