9 месеца затвор за Любомир Яков, който заплаши да убие Бойко и Ива Митева

0

Любомир Яков се споразумя с прокуратурата и договори 9 месеца затвор за фалшивия сигнал за бомба на Централна гара – Пловдив. Това е деветата му присъда, зад гърба си Яков има закани да убие Ива Митева и Бойко Борисов, съобщи в. „24 часа“.

Около 18 часа на 15 ноември м. г. Любомир Яков просел в подлеза на Централна гара. Ядосал се, че никой не дава пари, и се разярил съвсем, когато полицаи му направили забележка. Той започнал да ги псува и се заканил да събере цялата полиция в района. Качил се на градски автобус към гара „Филипово“ и когато слязъл, се обадил на телефон 112. Представил се като Бай Георги и съобщил, че е заложил минни гранати около Централна гара. Хората от района на гарата бяха евакуирани, но взривно устройство не беше открито. Малко по-късно беше задържан и Любомир Яков.

През 2021 г. той стана известен като човекът, заплашил с убийство Бойко Борисов и тогавашният председател на парламента Ива Митева чрез имейли, за което лежа в затвора.

В съда Яков демонстрира завидни юридически познания и настоя тази присъда да бъде кумулирана към предишните му. Той се извини, че досега е отлагал делото, и обясни, че е сменил предишната си адвокатка, защото отказала да му занесе храна в затвора.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.