9 години и 4 месеца затвор за каналджията, убил полицай след гонка

0

9 години и 4 месеца ще лежи в затвора Найден Луканов, убил при катастрофа след гонка с мигранти полицай. Бандитът блъсна патрулката, в която бе униформеният Кирил Петков на 22 ноември 2022 година, съобщиха от Софийската градска прокуратура.

Всичко започва около 6,30 ч във сутринта. Бус Рено, натоварен с 12 мигранти от Сирия, се движел по магистрала „Тракия“ към София. На тунела „Траянови врата“ го видял патрул на МВР и му подал сигнал да спре. Вместо това шофьорът – многократно осъжданият Найден Николов Луканов, натиснал газта. По неофициална информация е карал с около 160 км/ч. Затова в района на Ихтиман втора патрулка започнала да гони буса, пише 24chasa.bg.

Преследването продължило до самия вход на София, където Луканов опитал да завие към Казичене. Часът бил 6,50.

Вероятно с много висока скорост излиза от магистралата с намерението да се качи по Околовръстния път. Точно на изхода от локалното платно удря полицейския бус, който е на място, обясни зам. градският прокурор на София Иво Илиев.

Колата на МВР не е опитвала да препречи пътя на мигрантите, тя е чакала да се включи в преследването. При самата катастрофа не е имало спирачен път, възможно е Луканов да е поднесъл, защото пътят бил мокър. Автомобилът му ударил буса, в който на шофьорското място бил 51-годишният Кирил Петков. Тежко пострадалият полицай бил закаран в болница „Св. Анна“ от екип на Спешна помощ, който бил на мястото минути след инцидента. След месец в болница, Петков почина.

Разследването показа, че по време на инцидента Луканов е трябвало да е в затвора по присъда за кражба на суджуци.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.