84 бона далавера: Полицай-измамник отива на съд

0

Пловдивската районна прокуратура предаде на съд А.Г., на 42 г., С.Х., на 38 г. и 23-годишния И.Ч., обвинени в опит за измама на застрахователно дружество, с което са причинили вреда на стойност 84 021 лв. Най-възрастният от тях бил старши полицай в ОД на МВР-Пловдив.

Вечерта на 14 срещу 15 декември 2021 г. 38-годишният пил със служителя на реда и друг техен приятел в Първомай. През нощта той дал мерцедеса си на третия, който обаче изгубил управление над колата и се преобърнал в крайпътна канавка около село Поповица. Полицаят посъветвал собственика на возилото да смени шофьора, понеже знаел, че ако застрахователите установят, че произшествието е причинено след употреба на алкохол, няма да получи пари.

На мястото бил заведен младежа, който поел вината за случилото се пред пристигналия патрул. Впоследствие са били подадени документи в застрахователното дружество, като изчислените щети по автомобила са били оценени на 84 021 лева. Те не са били платени след разкриването на схемата.

Полицаят и собственика на колата са с мерки за неотклонение „парична гаранция“ в размер съответно 3000 и 10 000 лв. Предстои Районният съд да насрочи разпоредително заседание по делото.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.