50-годишен стреля по полицаи, после ги нападна с нож (снимки)

0

Кървав екшън се разигра в морската ни столица! Варненец нападна с въздушна пушка, а после и с нож полицаи.

50-годишен мъж нападна двама полицаи във Варна, отзовали се на сигнал за битов скандал. При опит да осуети задържането започнал да стреля с въздушна пушка, а след това е атакувал униформените с нож. Случая е от 1 май на обяд.

Един от полицаите, срещу когото е стреляно, обясни, че в началото е имало няколко изстрела от терасата. После се е появил мъж с пушка и лопата.

Къщата на варненеца, който стреля по полицаите.

„Успяхме да се прикрием зад сградата на къщата, опитахме се да проведем разговор с него, но през цялото време заплашваше, че ще ни застреля, ще ни убие“, разказа младши инспектор Руслан Проданов от Пето Районно управление-Варна пред bTV.

Наложило се да стрелят предупредително. За да се доближат и избием пушката от ръцете му, директно стреляли срещу него. Така успели да го обезоръжат. Докато му слагали белезниците обаче мъжът станал агресивен и ги нападнал с нож. Един от полицаите е с прорезни рани, а другият е със спукана кост на дясната ръка.

Стрелецът няма предишни криминални прояви, не е имал и конфликти със съседите.  Той е имал сериозни семейни проблеми, както и заболявания, които предполагат силни лекарства. Мъжът е задържан за 72 часа, очаква се да се реши дали мярката ще е постоянна, или ще бъде насочен към психиатрия.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.