50 000 лева платени от гърка Йоанис, за да пребият зверски Стефка

0

46-годишната Стефка Терзийска, който беше осакатена след жесток побой с кози крак от наркоман, е поръчана да бъде осакатена срещу сумата от 50 000 лева, твърди човек в полицията в Благоевград.

Засега е ясно, че петима са участвали в планирането на бруталната саморазправа, но до момента е заловен само физическият извършител – 21-годишният наркоман от Благоевград Кирил Лукаров, който от цялата сума прибрал 400 лева.

Поръчител на зверството, станало пред дома на Стефка, е бившият й съпруг – гъркът Йоанис Козас, с когото са разведени от 4 г., убедени са ченгетата. Той е разпитван няколко пъти и категорично отрича да е замесен. Полицаите обаче са убедени, че командата идва от него и в момента провеждат разпити и оперативни мероприятия, за да го заковат с доказателства.

Жената е в „Пирогов“, загубила е зрението на едното си око, голяма опасност да загуби и другото, освен това има и други сериозни травми по главата, ръцете и краката.

„Не знам колко е вярно, но чух, че този, който е пребил майка ми, е получил 400 лв. За мен това не е човек! Такова зверско престъпление трябва да се накаже справедливо, но и да се стигне до край като се накаже и поръчителят“, съобщи Коста Козас, син на жестоко пребитата бизнесдама, по време на протест пред Съдебната палата в града. Стотици благоевградчани се събраха на бунт под надслов „Не на насилието“. Те настояват за строго и справедливо наказание за извършителя на побоя.

Синът Коста подозира, че поръчител е баща му Йоанис Козас, с когото майка му се е развела преди 4 г. Непрекъснато обаче получавали заплахи от него. „Преди 2 г. подадохме жалба в прокуратурата и полицията, но ни отговориха, че няма достатъчно доказателства и само предупредиха с протокол баща ми. Той спря за известно време и после пак продължи със заканите. Повече не сме подавали сигнали, защото видяхме, че няма смисъл. Не сме вярвали, че може да се стигне до такава жестокост“, обясни Коста. Той отказа да каже каква е причината за тези закани, за да не се пречи на разследването.

Йоанис Козас се е появил на входа на „Пирогов“, веднага след като бившата му жена е била настанена там за лечение. „Тогава е разговарял с хора и станало ясно, че той знае много подробности около нападението. Не поддържам никаква връзка с него“, допълни притесненият син.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.