4 години затвор за Гюрсел, убил в челна катастрофа 72-годишен мъж

0

Осъдиха на 4 години затвор шофьор, причинил тежка катастрофа на пътя между Бургас и Варна, завършила с един убит и жестоко ранени две жена.

4 години ефективно бяха наложени от Бургаския окръжен съд спрямо Гюрсел Хюмет, който на 4 юни 2022 г. решил да изпреварва автомобил, движещ се пред него, навлязъл в насрещното движение и блъснал челно друга кола. Маневрата завършила със смъртта на 72-годишния Димитър Атанасов – шофьор на блъснатия автомобил, а тежко пострадали две жени.

Установено е, че по-рано през деня Хюмет се срещнал със свой приятел и поискал да ползва автомобила му, тъй като личния му бил повреден. Така около 14:30 Гюрсел Хюмет потеглил от с. Изворище в посока Слънчев бряг сам. 53-годишният тогава мъж изглежда е бързал, решил да изпреварва, но не преценил правилно времето, което ще му е необходимо. Така се стигнало до фаталния сблъсък, пише Флагман.

Той не е осъждан досега, не е и употребил алкохол преди инцидента. Въпреки това съдът е постановил 4-годишната ефективна присъда, както и лишаването му от право да управлява МПС за срок от 7 години. Присъдата на Бургаския окръжен съд е била по съкратеното производство и подлежи на обжалване пред Апелативния съд в града.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.