33-годишна измамница ограби 15 мъже, отмъкнала е 20 бона

0

33-годишна плевенчанка успяла измъкне от 15 мъже 20 000 лева, съобщиха от пловдивската полиция. До разплитане на случая се стигнало след получен наскоро сигнал в отдел „Икономическа полиция“ в пловдивската дирекция на МВР.

Мъж разказал, че в началото на годината приел покана за приятелство в социалната мрежа от непозната жена. След първото съобщение двамата започнали да се опознават взаимно с чатове в интернет, а после кореспонденцията им се прехвърлила и през мобилно приложение за видео и адуио разговори.

Скоро мъжът добил впечатление, че неговата събеседничка изпитва искрени чувства и се съгласил на предложението й да заживеят заедно в дома му. В деня, в който жената трябвало да пристигне, получил телефонно обаждане от нея. Силно притеснена, тя съобщила, че по пътя е закъсала с автомобила си. В разговора се намесил и мним автомонтьор, който обявил, че повредата е много сериозна и поискал около 6000 лева за спешното й отстраняване. Без да се двоуми, потърпевшият превел сумата на посочена банкова сметка и останал в очакване на партньорката си, която обаче повече не се появила и станала неоткриваема.

По образуваното досъдебно производство са проведени множество оперативноиздирвателни и процесуално-следствени действия под надзора на Районна прокуратура – Пловдив. При спецакция в сряда тя била задържана, а при претърсване в дома й са намерени и иззети различни веществени доказателства.

В началния етап на разследването са документирани 15 случая, при които жената е оплела в мрежите си мъже от цялата страна, отнемайки от тях около 20 хиляди лева.

Основно предлогът, под който им искала пари, бил свързан с автомобила й – за ремонт или ползване на пътна помощ, за зареждане с гориво, плащане на глоби или наложен запор. Активната работа на служителите продължава, а от направения анализ на събраните до момента материали се предполага, че потърпевшите от престъплението са много повече – около 50, а сумата възлиза на над 70 хиляди лева.

С постановление на наблюдаващия делото районен прокурор 33-годишната извършителка е привлечена като обвиняема, а срокът на ареста й – удължен до 72 часа. С решение от днес на Районен съд – Пловдив на жената е наложена постоянна мярка „задържане под стража“.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.