28-годишната Фанка застреляна в главата от ревност

0

Окръжна прокуратура в Пловдив внесе в съда обвинителния акт срещу Александър Пашов, обвинен в убийството на 28-годишната си съпруга. Освен за разстрела 32-годишният мъж ще отговаря пред закона и за незаконно държане на боен пистолет и боеприпаси.

Разстрелът бе извършен 25 ноември м. г. в пловдивското село Пъдарско. До кръвопролитието се стигнало заради болезнена ревност, смятат разследващи.

Александър и Фанка били съпрузи и имали две деца. Те живеели в семейна къща в Пъдарско. Съвместното им съжителство обаче било раздирано от скандали. Александър често проявявал ревност към съпругата си, ограничавал социалните й контакти, а също така й забранявал да напуска дома им сама и да се среща с други хора. Много пъти вдигал скандали на Фанка по незначителни поводи и упражнявал насилие спрямо нея.

През есента на 2021 г. Фанка се изнесла и отишла да живее при сестра си в Пловдив. После обаче се върнала в Пъдарско в дома на майка си. Александър настоявал тя да се върне при него и децата им, като често я проследявал и заплашвал. Дори един ден я причакал пред работното й място в село Стряма и опитал да я качи в лек автомобил, за да я върне насилствено. След като не успял, решил да убие съпругата си, за което предварително се подготвил. Той се снабдил с боен пистолет и боеприпаси за него, казаха от прокуратурата.

На 25 ноември 2022 г., към 5 часа сутринта, жената била на автобусна спирка, откъдето се качвала на автобус за работата си. Александър я причакал зад кофа за боклук. Бил облечен с черни дрехи, ръкавици, а на главата бил сложил черна маска с формата на череп. Когато се приближила, Александър хванал жената за тялото и я прострелял в главата. Фанка издъхнала на място.

Мъжът й скрил първоначално тялото край входа на гробищата в селото, а след това го преместил в изоставена сграда. Няколко часа по-късно той бил задържан от полицията. По време на разследването стана ясно, че Александър е направил самопризнания и опитал два пъти да посегне на живота си след убийството.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.