23-годишен е блъснал младото момиче в центъра на Пловдив снощи

0

23-годишен шофьор е причинил катастрофата с пострадало младо момиче на пешеходна пътека късно снощи. Припомняме, че инцидентът стана около 22.15 часа на кръстовището на бул. „Руски“ и „Волга“ в подножието на Бунарджика.

16-годишно момиче пресичало на пешеходна пътека, когато било връхлетяно от „Мерцедес“, обясниха от МВР за TrafficNews. То е откарано в болница със счупен крак, но към момента е в стабилно състояние.

Младежът е тестван за алкохол и наркотици, но пробите са отрицателни. Има образувано досъдебно производство.

От полицията обясниха, че засега няма данни да се е извършвала гонка, каквито сведения даваха очевидци пред TrafficNews вчера. В образуваното досъдебно производство обаче ще се разследват всички данни по настъпилото ПТП

Колата, с която е пометена жената, се оказа зарязана поне 700 метра по-надолу – на кръстовището на бул. „Руски“ с „Авксентий Велешки“, което говори, че шофьорът не е спрял веднага след удара. Автомобилът е сив мерцедес с английски номера, а не каквато информация първоначално бе подадена – черно кабрио мерцедес.

Според други очевидци на инцидента, гонка все пак е имало. След удара сивият мерцедес не спрял, а черното кабрио догонило причинителя на катастрофата до кръстовището на Търговската гимназия. Водачът на кабриото се погрижил извършителят да спре и го върнал на местопроизшествието. Затова и сивият мерцедес, с който е ударено момичето, е зарязан далеч по-напред от реалното място на инцидента.

Какво се е случило реално е обект на разследване. Припомняме, че до късно снощи районът на инцидента на бул. „Руски“ беше отцепен с конуси и охраняван от полицейски екипи.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.