Categories
Любопитно Развлечения

Лесни трикове, с които домът ви ще изглежда луксозно

Напълно възможно е някой ден да живеете в дом за милиони левове, но ако все още не разполагате с тези условия, има няколко неща, които можете да направите, за да изглежда жилището ви малко по-луксозно. Ето как да създадете атмосфера от по-висок клас според интериорните дизайнери, дори ако живеете с ограничен бюджет.

1. Заложете на повече осветителни тела

Смяната на вашите осветителни тела е лесен начин за надграждане на всяко пространство, но твърде често е истинско предизвикателство да закачите дадена висяща лампа или полилей, само за да отстъпите назад и да осъзнаете, че… изглежда странно. Затова инвестирайте в различни осветления – лампиони или декоративни лампи, които да внасят мека светлина и да си играят с пространството.

2. Наслоете различни текстури

Вземете пухкави килими, кадифени калъфки за възглавници, каменни купички, мраморни пана за стена и растениия – включването на разнообразни текстури добавя дълбочина и измерение към една стая. Това е особено ефективно, когато се занимавате с по-нежна цветова палитра – това е, което разделя безличната стая от стилната.

3. Или голяма маса, или никаква

Когато става въпрос за стилизиране на рафтове и масички за кафе, размерът има значение. Големите, смели парчета правят повече изявление, когато става въпрос за аксесоари, в сравнение с миниатюртните такива. Освен това, малките мебели създават усещане за хаос – сякаш сте пазарували от гаражна разпродажба и сте взели всичко евтино, вместо едно нещо, но хубаво.

4. Играйте с височините

Друг професионален съвет за оформяне на рафтове и плотове – променяйте височината на елементите, които показвате. Това създава визуален интерес, стига пространството да не е затрупано.

Източник: iwoman.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *