Categories
Любопитно

Не се бойте от промените! Те се случват, когато са необходими

Учените обясняват страха ни от промяна с това, че несигурността ни от нея се регистрира в мозъка ни като грешка. Страхуваме се от промяна, защото можем да загубим това, което имаме сега. Но промяната не е непременно загуба. Тя означава, че в живота ни ще се случат нови неща.

За да преодолеете страха си от промяна, трябва да приемете промените като необходими. Те не се случват случайно и играят важна роля в живота ви. Погледнете вътре в себе си и признайте, че просто се страхувате и започнете да изкоренявате страховете си един по един.

Разбира се, че това е трудно. Започнете бавно, стъпка по стъпка. Празнувайте всяка малка победа. Когато успеете да преодолеете страха си от всяко ново нещо, ще заживеете друг живот.

Разберете, че промяната ви позволява да станете човека, който искате да бъдете. Независимо дали става въпрос за това да смените работата си, да изкарате нов курс и изобщо да промените рутината си, това ще спомогне за личностното ви развитие.

Промяната така или иначе ще се случи. Тя е неразделна част от живота и не можете да я избегнете. Но когато я насочите, ще успеете да се възползвате от възможностите, които ви дава.

Безспорно, не всичко зависи от вас. Има неща, които не можете да контролирате. Но външните фактори не трябва да ви плашат. Важното е да бъдете уверени и да реагирате гъвкаво. Никога не можете да предвидите с точност какво ще се случи, но можете да бъдете сигурни в себе си, че ще дадете най-доброто.

Страхът от новото и различното е болезнен и напълно излишен. Нима животът в застой е по-хубав? Животът в клетка е посредствен и лишен от вълнения и удовлетворение.

Да, може би ще си спестите страха от провал, от критика, от дискомфорт, умора, но пък къде щеше да бъде сега светът без промяната?

Източник: https://lifezone.bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *