Categories
Любопитно

Добре, че грешим, за да разберем кой ни обича. Добре, че прощаваме, за да разберем кого обичаме ние

Уникални снимки, създадени без помощта на Photoshop (ГАЛЕРИЯ) - NOVA

„Без прошка и любов ще живеете с негодувание, огорчение, злоба и раздори, които водят до повече болка. Никога не можеш да обичаш, без да простиш. Прошката задълбочава способността ви да обичате и ви освобождава от болката.“

Когато човек обича истински, той е готов да прости. Най-лесният начин да разберем кой истински държи на нас е да наблюдаваме кой как приема грешките ни. Този, който ни обича, няма да ни съди и критикува.

Той ще е готов да приеме и забрави грешките ни. А този, който не може да намери прошка в сърцето си за нас, означава, че не може да намери и обич.

И така, както ние разбираме кой ни обича наистина, така лесно можем да разберем кого ние обичаме. Когато прощаваме, означава, че любовта ни е по-силна от его-то и щастието ни е по-важно от болката.

Какво всъщност е прошката?

Психолозите определят прошката като съзнателно, умишлено решение да се освободите от чувството на негодувание или желанието за отмъщение към човек, които ви е нанесъл вреда, независимо дали заслужава вашата прошка.

Прошката е от съществено значение за духовния ни растеж. Опитът или действието на някой, макар и болезнени, сега не са нищо повече от мисъл или чувство. Така или иначе, всичко е свършило.

Тези мисли за негодувание, гняв и омраза представляват бавни, изтощителни енергии, които ще разрушат психиката ви, ако ги оставите в главата си. Ако се освободите от тях, ще останете в мир със себе си.

Когато простим, вече не носим товара на разочарованието. С прошката ние се освобождаваме от тежките мисли. Продължаваме напред с „чист“ ум и се чувстваме радостни и щастливи. Защото за да простиш, се иска сила. И тази сила идва от любовта. Когато имате и двете, нищо не може да ви лиши от щастието.

Източник: https://lifezone.bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *