Categories
Политика

Николай Младенов ли ще е новият заместник на Борисов?

Името на бившия външен министър във второто правителство на Бойко Борисов Николай Младенов се завъртя в публичното пространство като възможна кандидатура за нов премиер. Възможността именно той да е новият заместник на Борисов бе коментира и сред протестиращите.

„Предположението за Николай Младенов е интересно и възможно“, каза Арман Бабикян „повдигна завесата“, отбеляза пред БНР Арман Бабикян от „Отровното трио“.

Вчера от Триото лансираха новината, че се очаква Борисов да бъде заменен „с човек, който изглежда относително културен, наскоро появил се в София от дълго пътуване“. Самият Николай Младенов участва в понеделник в сутрешния блок на БТВ, където коментира актуалната политическа обстановка.

Настоящият специален координатор на ООН за Близкоизточния мирен процес дори заяви, че на България й е нужна изцяло нова Конституция.
От изказването му обаче не се разбра дали Младенов е близък до процесите в ГЕРБ.

В публичното пространство се говори, че една от опциите пред правителството е да не подава оставка, но кабинетът да продължи работа без Борисов. Най-спрягано е името на вицепремиера Томислав Дончев. Той обаче нееднократно е заявявал, че не би приел да заместни Борисов. На този етап пък е ясно, че опцията за оставка на целия кабинет под натиска на протестите не стои на дневен ред. Вместо това от ГЕРБ представиха идеята за свикване на Велико народно събрание и написването на нова Конституция. Някъде в този план бе лансиран и вариантът, че правителството ще се оттегли при решение на Народното събрание да свика Велико такова.

Източник: novini.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *