19 години затвор за Драгомир, убил с юмруци и ритници Георги в кв. „Бояна“

0

19 години ще лежи в затвора Драгомир Христов, който през януари 2023 г. уби 51-годишния Георги Георгиев, чието тяло беше открито в имот в столичния квартал „Бояна“.

Обвинителният акт е внесен в съда от Софийската градска прокуратура на 13 юли 2023 г. Разследването по случая е проведено от СДВР под ръководството и надзора на СГП.

Христов е предаден на съда за това, че на 24 януари 2023 г. за времето от полунощ до около 5 часа сутринта умишлено е умъртвил Георгиев, като нанесъл множество удари с ръце и крака, както и с камък в областта на главата, лицето, шията, горните крайници, гръдната кухина, гърба, поясната, кръстната области и на десния долен крайник. С нанесените удари Христов причинил на пострадалия несъвместима с живота травма.

Той е извършил убийството след като е бил осъждан за тежко умишлено престъпление на лишаване от свобода не по-малко от една година и след като е бил осъждан два пъти на лишаване от свобода за умишлени престъпления от общ характер, като поне за едно от тях изпълнението на наказанието не е отложено.
Присъдата на СГС не е окончателна и може да бъде обжалвана пред Апелативен съд – София.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.