16 месеца затвор за блудство с 11-годишно момиченце

0

40-годишен мъж от Варна беше осъден от Районния съд за извършени от него блудствени действия с 11-годишно момиче.

На 13 ноември 2022 г., около обяд, осъденият последвал детето, което се прибирало във входа на блока си и на стълбището между етажите извършил с него действия с цел да възбуди и удовлетвори полово желание, без съвкупление.

Уплашеното дете хукнало по стълбите и веднага казало на майка си за случилото се. Двете заедно излезли навън и недалеч от жилищния блок детето успяло да разпознае и посочи извършителя, който по-късно по подаден сигнал бил заловен от органите на реда.

Делото бе разгледано в процедура на съкратеното съдебно следствие, с признаване на вината от подсъдимия и редуциране с 1/3 на определеното наказание.

Така за извършеното блудство Районният съд във Варна наложи на 40-годишния подсъдим наказание от 16 месеца лишаване от свобода, което следва да бъде изтърпяно при първоначален общ режим.

Той бе осъден още да заплати на пострадалата сумата от 8000 лв. като обезщетение за претърпените неимуществени вреди в резултат от деянието, ведно със законната лихва. За негова сметка са също и разноските по делото и държавната такса върху уважения граждански иск.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.