150 роми готвели кърваво мешере в Горна Оряховица

0

Полиция, жандармерия и специални части осуетиха кърваво мешере в Горна Оряховица, съобщи БТА, позовавайки се на Областната дирекцията на МВР във Велико Търново. По-точно – към 150 души от Русе, натоварени в 30 коли, тръгнали да се саморазправят с хора от гоорнооряховския квартал „Калтинец“.

Спирани се чрез постове поетапно на пътя. В крайна сметка 200 души, включително от „Калтинец“, подготвящи се „да ги посрещнат“, са отведени за разпити и съставяне на протоколи в полицейското управление в Горна Оряховица.

В един от „посрещачите“ е намерен и иззет автомат. Той е задържан за 24 часа, образувано е досъдебно производство. По целия случай е заведена преписка.

Една от евентуалните причини за възникването на конфликта е кореспонденция в социалните мрежи между мъж от Русе и мъж от Горна Оряховица, в която отношенията между двамата са се нагнетили до степен на физическа разправа. Има и версии за замесени жена и много пари.

След снемането на обяснения мъжете от Русе са освободени. Но продължава наблюдението им от органите на реда. Засилено е и полицейското присъствие в района на кварталите „Калтинец“ и „Гарата“ в Горна Оряховица – до отпадане на необходимостта.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.