15 години затвор за Петър, който едва не уби мъжа, купил жилище на баща му

0

Бургазлията Петър Вълчев, който разби главата и едва не уби мъж, купил от търг на ЧСИ ипотекирания апартамент на баща му, получи 15-годишна присъда. Това показва проверка на Флагман.бг в масивите на Окръжния съд в Бургас.

Грозната сцена се разигра в началото на април 2022 г., когато се провела публичната продан и Златко Д. станал новият собственик на малък апартамент в сърцето на морския град, на ул. „Трайко Китанчев“ №37.Само няколко часа, след като мъжът бил въведен в имота, го очаквала неприятна изненада. Когато сина на бившия собственик – 45-годишният Петър Вълчев разбрал, че бащиното жилище вече е във владението на друг стопанин, отишъл да му търси сметка. Петър бил бесен от новината, че жилището им е продадено.

В решението пише, че Вълчев предварително се е подготвил за зверското нападение. Разгневеният от случилото се мъж паркирал колата си в съседна уличка, облякъл се с черни дрехи и маратонки, сложил си маска на лицето и качулка, и издебнал Златко пред имота. Нападнал го с метален прът, като го ударил два пъти жестоко по главата. Ударите са довели до черепно-мозъчна травма – две разкъсно-контузни рани на главата , контузия на мозъка, фрактура /счупване/ на костите на черепа.

45-годишният бургазлия е криминално проявен и осъждан. Към момента на деянието той е бил с условна присъда от предишно провинение отново за побой. Това означава, че към присъдата от 15 години за побоя над Златко ще бъде прибавено и наказанието от условната присъда. Вълчев е задържан под стража от началото на юни 2022 г., което време ще бъде приспаднато, пише Флагман.

В решението пише още, че Петър Вълчев е осъден да наплати обезщетение на Златко в размер на 50 хил. лв. за причинените вреди от деянието му, както и разходите по делото и адвокатските хонорари.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.