114 са в килия за купуване на изборите

0

През последните 24 часа няма постъпили сигнали за бомбени заплахи, съобщи в Пловдив служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев. Той гласува във филиала на Основно училище „Душо Хаджидеков“.

Министърът посочи, че към момента има образувани 133 досъдебни производства за нарушение на изборните права на гражданите. Арестувани са 114 човека до вчера. Повече са опитите да се манипулира вота, посочи Демерджиев. По думите му по отношение на досъдебните производства ръстът е 100 процента, а по отношение на задържаните лица – 50 на сто.

През нощта не е имало произшествия с нито една секция и всички са отворили тази сутрин нормално. Ситуацията е спокойна и апелирам гражданите да упражнят правото си на глас, каза още министърът.

Вчера главният секретар на МВР главен комисар Петър Тодоров съобщи пред журналисти в Пловдив, че подаването на сигнали за бомби е „станало заразно и доста лица са се увлекли по тази тенденция“. Всички те са установени благодарение на дирекция „Киберсигурност“, подчерта Тодоров в Пловдив.

В Пловдив за подаване на фалшиви сигнали вчера бяха задържани две 15-годишни момчета и 23-годишен мъж, криминално проявен. Освен арестуваните 17-годишни в София на 31 март, има още три случая в страната, предимно на непълнолетни, които са задържани за изпращане на заплашителни имейли, каза Тодоров. По думите му арестуваните са общо около осем лица.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.