Семерджиев на съд и за шофьорската книжка менте

0

Георги Семерджиев, който е осъден за катастрофата на бул. „Черни връх“, при която загинаха две млади жени, отива отново на съд. Този път за ползване на фалшива шофьорска книжка.

Софийската районна прокуратура съобщи, че е внесла в съда обвинителен акт срещу 36-годишния Семерджиев. Предстои да се насрочи разпоредително заседание по делото.

Случаят е от 14 февруари 2022 г., когато около полунощ на кръстовището на бул. „България“ и бул. „Гоце Делчев“ в София, Семерджиев съзнателно се е ползвал от неистински официален документ – свидетелство за управление на моторно превозно средство. Той е бил спрян за проверка от полицията и им е представил фалшивата шофьорска книжка, посочват от прокуратурата.

На 21 април Софийски градски съд призна Георги Семерджиев за виновен и го осъди на 20 години затвор. Наложеното наказание е общо за няколко престъпления, за които Семерджиев беше обвинен. Най-тежкото от тях е за убийството на Кристин и Хариет, които загинаха през юли миналата година на бул. „Черни връх“, когато бяха пометени от Семерджиев. Той обжалва присъдата като предстои Софийският апелативен съд да насрочи делото.

В началото на юни Семерджиев получи още една присъда на първа инстанция  – 2 г. лишаване от свобода за нанасянето на средна телесна повреда с особена жестокост. Престъплението е извършено на 5 май 2012 г. в столичния квартал „Хаджи Димитър“. Тогава Семерджиев е използвал мачете, докато пострадалият е бил на земята в безпомощно състояние. Това е довело до крайно затруднение в движението на бития.

Припомняме, че в България присъдите не се събират, а се излежава най-тежката от тях.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.