10 българи се барикадираха в самолет

0

10 български граждани се барикадираха в самолет, който кацнал на летище Варна, вместо в София. 

Необичаната ситуация е от петък, 26 май. Сагата започнала в Абу Даби, откъдето самолетът излетял с близо три часа закъснение. 

Това довело до невъзможност пътниците да пристигнат в столицата поради план за ремонт на летището. По информация на очевидци от самолетната компания са знаели, че кацането на летище София няма да бъде позволено. Въпреки това, без предупреждение, качили всички на самолета. Само 15 минути преди кацането във Варна пилотът обявил, че ще се приземят на погрешното летище, съобщи агенция „Фокус“. 

„Поръчани са пет автобуса, които трябва да извозят всички ни от летище Варна до София. Това означава, че една голяма част от нас няма да могат да отидат на работа или да си свършат ангажиментите“, казва една от жените, която отказва да слезе от самолета. 

Самолетната компания не пожелала да съдейства и на място извикала екипи на Гранична полиция, които заплашили пътниците, барикадирали се в самолета, да слязат от него с белезници. 

„Дадоха ни 10 минути да си помислим дали да слезем доброволно от самолета или ще ни арестуват, включително и децата, които се намират тук“, обясняват още недоволните пътници.

Според стюарда пътниците трябвало да напуснат самолета, за да се организира транспортът им. 

„Защо ние, които плащаме вашите заплати, трябва сега да се возим с автобуса, да отменим всички ангажименти, които имаме, а вие – хората, на които ние плащаме, трябва да се приберете със самолет“, питат пътниците. 

„Няма достатъчно екипаж, който да ви превози законно. Аз също водя преговори с компанията. Предал съм, че отказвате да слезете“, казват от екипажа на самолета. 

Клиентите на самолетната компания определиха случилото се като гавра спрямо тях.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.