“Брала мома къпини” истински хит в Япония

“Брала мома къпини” истински хит в Япония

Българска народна песен за кратко време се превърна в тотален хит в японските дискотеки и клубове. Нашата народна песен “Брала мома къпини” в изпълнение на японската “банда” “Пирамидос бенд” вдига всички японци на крак да танцуват и да правят опити да щракат с пръсти.

589
0
СПОДЕЛИ

Българска народна песен за кратко време се превърна в тотален хит в японските дискотеки и клубове. Нашата народна песен “Брала мома къпини” в изпълнение на японската “банда” “Пирамидос бенд” вдига всички японци на крак да танцуват и да правят опити да щракат с пръсти.

На българската песен направена в японски вариант попаднал съвсем случайно българинът Ивайло Петков, който живее я Япония от около десет години. Той бил на дискотека да разпусне с колеги и претърпял голяма изненада, когато в един момент чул позната мелодия на българската народна песен.

Японците дори не знаели с какъв произход е тази песен, а диджеят казал на нашенеца, че най-вероятно е испанска, защото тази група пеела предимно испански парчета. Тогава българина му разяснил, че песента е българска, а дисководещият поклатил глава: “България, тя в Америка ли е?” Ивайло обяснил на диджея, че България е в Европа, а на следващата вечер отново дошъл в дискотеката с подарък, картичка с изглед от Царевец и сувенир значка с българския трикольор. От своя страна диджеят през цялата вечер на всеки кръгъл час пускал българската песен за своя нов приятел.


Fatal error: Uncaught Exception: 12: REST API is deprecated for versions v2.1 and higher (12) thrown in /home/crime/public_html/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273